Verkkokaupasta ostettujen tuotteiden palautus tai Vaihto-oikeus

Pientavarat, Taulut, Matot, Valaisimet ja Tekstiilit

  • 14 pv:n palautusoikeus
  • Hygieniatuotteilla (tyynyt, peitteet, sijauspatjat) ei ole palautus tai vaihto-oikeutta
  • Palautettava tuote pitää olla käyttämätön ja pakattu alkuperäiseen pakkaukseen
  • Jos paketti on avattu pitää palautuksen yhteydessä huomioida että jos tuotetta ei ole pakattu huolella ja tuote vaurioituu kuljetuksen aikana emme vastaa näistä vauriosta vaan asiakas.
  • Poistotuotteilla ei ole palautus tai vaihto-oikeutta

Huonekalut

  • Varastotuotteilla 14 pv:n palautusoikeus ( jos tuotekortilla ei ole erikseen mainittu että kyseessä tilaustuote on kyseseessä varastotuote)
  • Palautettava tuote pitää olla virheetön ja jos tuote on  kasattu pitää tuote purkaa ja pakata kuten se oli pakettia vastaanottaessa alkuperäiseen pakkaukseen.
  • Jos paketti on avattu pitää palautuksen yhteydessä huomioida että jos tuotetta ei ole pakattu huolella ja tuote vaurioituu kuljetuksen aikana vastaa näistä vauriosta asiakas.
  • Poistotuotteilla ei ole palautus tai vaihto-oikeutta
  • Tilaustuotteilla ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta

Asiakkaalla on 14 päivän mahdollisuus tutustua tuotteeseen. Palautukseen oikeuttava aika lasketaan tavaran vastaanottamispäivästä alkaen. Peruutus ja palautusoikeus ei koske sellaisia tuotteita, joiden mitat tai muut ominaisuudet poikkeavat normaaleista tuotteista. Näitä tuotteita voivat olla esim. tilaustuotteet ja mittojen mukaan tehdyt tuotteet kuten esimerkiksi matot, erikoismittaiset patjat ja erikoismittaiset sängyt ja yleensä kaikkki tilaustuotteet jotka on valmistettu asiakkaan valitsemien puuvärien, kankaiden mukaan tai asiakkaan antamien mittojen mukaan. Palautusoikeus ei koske myöskään varaosia tai lisäosia, joita tilataan täydentämään jo valmista tuotetta.

Tuotteeseen tutustuminen katsotaan määrältään ja laadultaan sellaiseksi, kuin asiakas tutustuisi tuotteeseen ja sen ominaisuuksiin myymälässä tuotetta ostaessaan. Tuotetta ei saa ottaa käyttöön tutustumisaikana!

Ennen tavaran palauttamista tulee ottaa yhteys Furnian asiakaspalveluun puhelimitse 0440 661 762 tai  sähköpostitse osoitteeseen myynti@furnia.fi josta asiakaspalvelu antaa ohjeet tuotteen hyväksyttyyn palauttamiseen sähköpostilla.

Yritys  ei vastaa palautuksesta, jonka asiakas on tehnyt ilman yhteydenottoa yrityksen asiakaspalveluun ja ilman vaadittuja toimenpiteitä. Tällöin voidaan katsoa toisen osapuolen rikkoneen sopimusehtoja eikä palautusta katsota hyväksytyksi. Yritys palauttaa tällöin tuotteen asiakkaalle asiakkaan kustannuksella.

Lisäksi pyydämme huomioimaan että noutamaton paketti ei ole sama kuin tuotteen peruutus ja että perimme tällöin tuotteen palautuksesta ja lähettämisestä syntyneet kulut asiakkaalta.

Tuotteen vaihtaminen

Kun asiakas haluaa vaihtaa tuotteen, hänen tulee olla yhteydessä Furnian asiakaspalveluun. Vaihdettava tuote on pakattava alkuperäiseeen pakkaukseen. Jos tuote on ehditty kasaamaan, niin tuote on purettava ja pakattava osina takaisin alkuperäiseen pakkaukseen. Asiakas on vastuussa siitä että tuote ei vaurioidu palautuksen yhteydessä jos tuote on pakattu huolimattomasti. Vaihdettaessa tuotetta asiakas maksaa palatuskulut ja uuden tuotteen toimituskulut. Tuote vaihdetaan samalla toimitustavalla kuin alkuperäinen tuote oli toimitettu ellei toisin sovita. Tuotteen ollessa iso kuljetusyhtiö noutaa tuotteen asiakkaalta samalla tavalla kuin tuote on toimitettu.

Jos tuote on asiakkaan toimesta menettänyt myyntiarvoaan, asiakas on velvollinen korvaamaan Furnialle tuotteen myyntihinnan ja arvonalentumishinnan välisen erotuksen. Tuotteen arvon aleneminen käsitellään tapauskohtaisesti.

Tuotteen palauttaminen

Kun asiakas haluaa palauttaa tuotteen, hänen tulee olla yhteydessä Furnian asiakaspalveluun. Palautettava tuote on pakattava alkuperäiseeen pakkaukseen. Jos tuote on ehditty kasaamaan, niin tuote on purettava ja pakattava osina takaisin alkuperäiseen pakkaukseen. Asiakas on vastuussa siitä että tuote ei vaurioidu palautuksen yhteydessä jos tuote on pakattu huolimattomasti.

Palautuksen voi tehdä joko maksamalla itse palautuskustannukset tai sitten lähetämme palautusrahtikirjan sähköpostitse, jolloin asiakkaan tarvitsee ainoastaan tulostaa rahtikirja ja viedä tuote lähimpään matkahuollon tai postin toimipisteeseen tai tuotteen voi palauttaa postitse tai matkahuollosta myös asiakaspalautuksena jos ei mahdollista tulostaa rahtikirjaa. Tuotteen ollessa iso kuljetusyhtiö noutaa tuotteen asiakkaalta samalla tavalla kuin tuote on toimitettu.

Palautusrahdin kaikille tuotteille maksaa asiakas. Palautusrahdin arvo on vähintään sama kuin toimituskulukin. Palautusrahdin osuus vähennetään asiakkaalle palautettavasta kauppasummasta kuten totetunut toimituskulukin. Kun olemme saaneet rahtilaskun toimituksesta ja palautuksesta vähennämme toteutuneet kulut tuotteen arvosta. Kerromme teille pyydettäessä toteutuneen toimituskulun ja arvioin palautusrahdin suuruudesta. Isompien tuotteiden toimituskulu ja palautusrahti saattaa olla enemmän kuin siitä peritty toimitusmaksu joloin perimme erotuksen asiakkaalta. Palautamme tuotteen hinnan asiakkaalle vähennettynä toimituskuluilla asiakkaan maksutavalle 14 päivän kuluessa tuotteen palautuksesta, jos tuote  on käyttämätön, myyntikuntoinen ja pakattuna alkuperäiseen pakkaukseensa.

Jos tuote on asiakkaan toimesta menettänyt myyntiarvoaan, asiakas on velvollinen korvaamaan Furnialle tuotteen myyntihinnan ja arvonalentumishinnan välisen erotuksen. Tällöin palautamme tuotteesta ja palautuskuljetuksesta maksetun hinnan vähennettynä edellä mainitulla erotuksella. Tuotteen arvon aleneminen käsitellään tapauskohtaisesti.